Laatste nieuws  
Startpagina

 

 

  

                                           Club wil geen polemiek met Gent
8 Juli, 2011 - 05:57

Club Brugge-manager Vincent Mannaert wenste niet te reageren op de uitlatingen van zijn collega bij AA Gent Michel Louwagie. Tijdens de persvoorstelling van AA Gent woensdag zei Louwagie dat Club Brugge zijn club vorig seizoen had gedestabiliseerd door aan de mouw van Gent-trainer Francky Dury te trekken.

Bij Club Brugge heeft men nota genomen van de uitspraken van Michel Louwagie, die de historische rivaliteit tussen beide clubs nog eens in de verf zette. Reageren wilde men gisteren echter niet omdat Club geen polemiek wil starten.

'We laten de uitspraken voor de rekening van Michel Louwagie', aldus Club Brugge-manager Vincent Mannaert, de man die werd geviseerd. Vorig seizoen lekte immers uit dat Mannaert geregeld belde met Francky Dury, zijn ex-trainer bij Zulte Waregem die toen aan de slag was bij AA Gent.

Diepe rivaliteit

Louwagie sneerde dat Club Brugge twee spelers heeft aangetrokken die AA Gent niet eens wilde. De Gent-manager gaf geen namen, maar feit is dat Gent meer dan eens Barcelona B scoutte, waar Club Brugge Victor Vazquez haalde, en in de tribune zat voor Portugal-Noorwegen, waar Cristiano Ronaldo door Club Brugge-aanwinst Tom Hogli uit de wedstrijd werd gehouden.

'Ik zou niet weten om welke twee spelers het gaat', aldus Gent-scout Gunther Schepens. 'Maar het verhaal Vazquez wil ik toch nuanceren. Wij gingen naar Barcelona B voor Jonathan Soriano, een aanvaller. Vazquez is ons in die twee wedstrijden inderdaad niet opgevallen, maar de ene keer zat hij op de bank en de andere keer werd hij na minder dan een uur vervangen. Ik vond het wel vreemd dat wij eerst Barcelona B gingen scouten en Club Brugge er nadien ook plots opdook. Al gebeurt het vaker dat we in dezelfde vijver vissen. Enige tijd geleden werd ik overigens zelf door Club Brugge benaderd om voor hen te komen werken. De uitspraken van Michel Louwagie geven aan hoe diep de rivaliteit tussen AA Gent en Club Brugge zit', aldus Gunther Schepens.

Bron: Het Nieuwsblad